فراخوان اول مرکز نوآوری مواد ساختمانی/ برای شناسایی ایده و طرح‌های فناورانه حوزه کاشی و سرامیک

 

صنعت ساختمان، به عنوان یکی از صنایع گسترده و بسیار تاثیرگذار در اقتصاد کشورها، همواره یکی از اهداف اصلی و نقطه تمرکز فناروان و نوآوران برای استفاده از علم، خلاقیت، هنر و فناوری در راستای رفع نیازمندی‌ها و ارتقا این صنعت بوده است. بدین منظور، در میان استارت آپ‌های کشورها، چندین مجموعه درزمینه‌های مختلف، از تولید و معرفی محصولات ساختمانی جدید تا ایجاد بستری برای پیوند میان تامین کنندگان و خریداران مواد و مصالح ساختمانی، فعال هستند.

​​​​​​حوزه ساختمان به عنوان یکی از صنایع با قدمت زیاد کشور که پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل پژوهشی و صنعتی قابل توجهی در آن وجود دارد، دارای موضوعات متنوع و گاها گلوگاهی فروانی، در راستای تکمیل و ارتقا زنجیره تامین و ارزش خود، می‌باشد. استفاده از فناوری‌های نوین در راستای توسعه این صنعت می‌تواند بر جنبه‌های مختلف کیفی زندگی انسان، تأثیر به سزایی بگذارد، با این‌ وجود، هنوز در بخش قابل توجهی از پروژه‌های ساختمانی کشور، از شیوه‌های سنتی بهره‌گیری می‌شود.

در سال‌های اخیر در اکوسیستم نوآوری کشور، خصوصا در میان مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌های تخصصی داخلی و استارت آپ‌های فعال، نیاز به ایجاد و فعالیت یک زیرساخت نوآوارنه در صنعت ساختمان، به‌شدت قابل لمس بوده است. با درک اهمیت این موضوع و با هدف کمک به رفع این خلا در اکوسیستم نوآوری کشور، با همکاری شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین، شرکت پیشرو تعالی فناوری صدر فردا (شتابدهنده صدر فردا)، شرکت کاشی و سرامیک سعدی و ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، "مرکز نوآوری مواد ساختمانی" ایجاد شده است. در سال 1400 که به نام "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" نام گذاری شده با تکیه بر توان و مهارت نیروی فناور و جوان داخلی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان مرکز نوآوری مواد ساختمانی شروع به فعالیت کرده است. در این مرکز با ایجاد هسته های فناور مرکزی در زمینه مواد و مصالح ساختمانی نظیر کاشی و سرامیک، شیشه، بتن و فولاد و نیز مواد نوین ساختمانی اقدام به جمع آوری ایده ها و پرورش آنها می‌کند.

  • گام اول نقشه‌راه مرکز نوآوری مواد ساختمانی: فراخوان شناسایی طرح و ایده‌ها

بدینوسیله به اطلاع فناوران حقیقی و حقوقی حوزه ساختمان می‌رساند؛ به‌منظور فراهم ساختن امکان استفاده محققین علمی و صنعتی دارای طرح‌های نوآورانه از زیرساخت این مرکز و همچنین معرفی طرح‌های منتخب (دارای پتانسیل اجرایی و تجاری‌سازی لازم) به طرف تقاضا، مرکز مذکور در نظر دارد؛ "سلسله فراخوان‌های شناسایی ایده و طرح‌های حوزه‌های مختلف مرتبط با این صنعت" را برگزار نماید که حوزه "کاشی و سرامیک"، گام اول این سلسله فراخوان‌ها است. 

هدف:

این فراخوان در راستای ارتقا زنجیره تامین. ارزش حوزه کاشی و سرامیک، با هدف شناسایی فناوران (افراد حقیقی و حقوقی) دارای ایده یا طرح فناورانه در حوزه "کاشی و سرامیک" کشور، به منظور رفع نیازها، چالش‌­ها و ارتقا فناوری صنایع موجود و همچنین ایجاد صنایع جدید دانش‌بنیان، اعلام شده است.

  • روال اجرایی فراخوان شناسایی ایده و طرح‌های فناورانه حوزه کاشی و سرامیک

هدف اصلی این فراخوان، شناسایی پتانسیل‌­های بالقوه و بالفعل موجود و استفاده از توانمندی متخصصین برای رفع نیازها و چالش‌­های فناورانه موجود در صنایع  کاشی و سرامیک کشور، می‌باشد. در نتیجه آن ضمن شناسایی موارد منتخب (متناسب با سطح آمادگی فناورانه)، از فناوران مستقل و یا شرکت‌های دارای ایده یا طرح فناورانه مرتبط با این صنایع حمایت می‌شود.

لذا از فناوران و شرکت‌های دارای پتانسیل بالقوه و بالفعل برای رفع نیازها و چالش­‌های موجود در صنایع مذکور (دارای پتانسیل بومی‌سازی مواد، قطعات، تجهیزات و ارائه خدمات) دعوت به عمل می‌آید حداکثر تا 15 تیر 1400، از طریق تکمیل فرم اولیه شناسایی طرح‌­های فناورانه حوزه کاشی و سرامیک (فایل پیوست)، نسبت به ارسال طرح، توانمندی‌­ها و رزومه خود به پست الکترونیک مرکز نوآوری مواد ساختمانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ، اقدام نمایند. پس از این تاریخ نیز با رعایت اولویت ارسال طرح ها مورد بررسی قرار میگیرند.

پس از ارزیابی طرح‌­ها و توانمندی‌­های ارسال شده توسط کمیته داوران، از موارد منتخب پشتیبانی­‌های لازم در راستای ارتقا طرح، صورت خواهد پذیرفت. همچنین در ادامه مسیر، رویداد آشنایی با توانمندی و خدمات مرکز نوآوری مواد ساختمانی و معرفی طرح‌های منتخب برگزار می‌شود. فناوران و طرح‌های منتخب ایشان در قالب رویدادی که در محل این مرکز نوآوری برگزار خواهد شد، ضمن آشنایی با توانمندی و خدمات آن، به بهره‌برداران مرتبط آن، معرفی خواهند شد.

 

 

نکات ضروری و الزامی:

  • ارسال طرح از طرف فناور و یا انجام مکاتبات با فناور به منزله پذیرش قطعی طرح نبوده و حقی را برای ارسال کننده طرح ایجاد نمی‌نماید.
  • فرایند بررسی چند مرحله­‌ای بوده و در صورت لزوم، اطلاعات تکمیلی برای هر مرحله از متقاضیان دریافت خواهد شد.

 

پست الکترونیک ( ارسال فرم تکمیل شده و مستندات):

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

وب سایت:

www.bminc.ir