اولین جلسه کمیته راهبری مرکز نوآوری مواد ساختمانی برگزار شد

مرکز نوآوری مواد ساختمانی مجموعه ای است که شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا با همکاری کاشی سعدی و دیگر شرکت های تابعه هلدینگ صدرتامین راه اندازی نموده و در حال حاضر در شتاب‌ دهنده دانش بنیان و تخصصی معدن و صنایع معدنی صدرفردا مراحل شتاب‌دهی را پشت سر می‌گذارد. اولین جلسه کمیته راهبری مرکز نوآوری مواد ساختمانی با حضور نمایندگانی از شرکت‌های لعابیران، سرام آرا، کاشی الوند، کاشی سعدی، خاک چینی و مدیران شتاب‌دهنده دانش بنیان صدرفردا در دفتر بازرگانی کاشی سعدی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا، اولین جلسه کمیته راهبری مرکز نوآوری مواد ساختمانی با حضور نمایندگانی از شرکت‌های لعابایران، سرام آرا، کاشی الوند، کاشی سعدی، خاک چینی و مدیرعامل‌ شتاب‌دهنده دانش بنیان صدرفردا در سال اجتماعات دفتر مرکزی کاشی سعدی برگزار شد.

مجتبی مالکی مدیرعامل کاشی سعدی در ابتدای جلسه ضمن خیرمقدم و معرفی نمایندگان شرکت‌ها، از حمیدرضا شاهوردی عضو محترم هیات مدیره هلدینگ صدرتامین دعوت نمود تا پیرامون سیاست‌های کلان هلدینگ در حمایت از ایده های نوین سخنرانی کنند.

حمیدرضا شاهوردی عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری صدرتامین، برگزاری اولین کمیته راهبری مرکز نوآوری مواد ساختمانی را به عنوان شروع عملیاتی فعالیت مرکز نوآوری مواد ساختمانی خواند.

شاهوردی در آغاز سخنرانی خود به تاکید ریاست هلدینگ صدرتامین بر موضوع نوآوری و فعالیت‌های عارضه یابی اشاره کرد و گفت: "ایجاد اکو سیستم نوآوری به وسیله شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا و اخذ گواهی دانش بنیان این شتاب دهنده که در سال گذشته انجام شد از جمله اقدامات ضروری برای تحقق اهداف نوآوری بود، همچنین در حال رایزنی برای ایجاد صندوق وی سی (Venture Capital)  در شتاب دهنده صدرفردا هستیم که برای طرح های ریسک پذیر سرمایه گذاری خواهد شد."

 شاهوردی در ادامه افزود: "شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا به شبکه ای از نیازهای فناورانه متصل است و ماموریت این شتاب دنده ایجاد فرصت‌ها در قالب نیازمندی های فناورانه شرکت های تابعه هلدینگ صدرتامین است، که مرکز نوآوری مواد ساختمانی یکی از این فرصت ها می‌باشد که توسط شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا راه اندازی و در حال سپری کردن مراحل شتابدهی می باشد."

شاهوردی با اشاره به گستردگی مواد ساختمانی افزود: "مواد ساختمانی حوزه بسیار وسیعی است که ایجاد نوآوری در آن نیروی محرکه بزرگی نیاز دارد که شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا این نیازمندی را برطرف نموده است، بسیاری از شرکت های تابعه هلدینگ شرکت هایی هستند که در حوزه تولید مواد ساختمانی فعالیت می‌کنند، همانند کاشی سعدی، کاشی الوند، سرام آرا، لعابیران و خاک چینی. تبدیل هر کدام از این شرکت ها به شرکت دانش بنیان و مرکز نوآوری مواد ساختمانی مستلزم هزینه های هنگفتی بود، ولی با راه اندازی شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا این هزینه ها شکسته شده و این شتاب دهنده توانسته برای هر کدام از این شرکت ها فعالیت های نوآورانه انجام بدهد."

عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری صدرتامین در ادامه به نقش شتاب دهنده صدرفردا در جذب دانشجویان فارغ التحصیل رشته های ساختمانی پرداخت و تاکید کرد مرکز نوآوری مواد ساختمانی می‌تواند یکی از استارتاپ‌های موفق در زمینه توسعه نوآوری در مواد ساختمانی باشد.

شاهوردی در پایان حمایت های کاشی سعدی در سرعت شتابدهی به راه اندازی نهایی مرکز نوآوری مواد ساختمانی را بسیار تاثیرگذار خواند.

هادی کمالی مدیرعامل شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا به این نکته اشاره کرد که در دنیا این امر ثابت شده است که برای تکمیل مراحل شتابدهی به یک استارتاپ نیازی نیست که کلیه ایم مراحل در داخل شتاب دهنده ها صورت پذیرد، که در خصوص شتابدهی به مرکز نوآوری مواد ساختمانی کاشی سعدی این امکان را فراهم کرده است که برخی نیازمندی های این مرکز از توانمندی های موجود در کاشی سعدی مرتفع شوند.

کمالی افزود: " شتاب دهنده دانش بنیان صدرفردا طرح های زیادی را از طریق ارسال فراخوان ها دریافت کرده است و در داخل شتاب دهنده مورد ارزیابی و امکان سنجی قرار گرفته اند. ایده راه اندازی مرکز نوآوری مواد ساختمانی یک از این طرح ها است که موانع و مشکلات پیش روی آن در داخل شتاب دهنده مورد بررسی و کارشناسی قرار گرفته اند. در این مسیر متوجه شدیم که چنین مرکزی در گذشته نمونه قبلی نداشته است. لذا با همکاری شرکت های تابعه که در زمینه مواد ساختمانی فعالیت میکنند کمیته راهبری مرکز نوآوری مواد ساختمانی را تشکیل دادیم تا در این همکاری فرآیند جذب طرح و ادامه زنجیره ارزش را بهینه سازی کنیم."

مدیرعامل صدرفردا در ادامه گفت: "خوشبختانه در این مسیر از کمک های معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بهره مند هستیم، لذا خروجی این مرکز می تواند منجر به توسعه ‌های پایدار در کشور بشود."

در پایان این جلسه امیر زارع مدیرفنی مرکز نوآوری مواد ساختمانی، از فرآیند برگزاری رویدادها توسط مرکز نوآوری مواد ساختمانی سخن گفت. زارع چهار رویداد را در چهار فصل سال جاری معرفی کرد، به طوریکه در فصل بهار رویداد کاشی و شیشه، در فصل تابستان رویداد بتن های نوین همچون بتن اسفنجی، بتن گرافیتی، پارچه بتنی و بتن گازی، در فصل پاییز رویداد مصالح نوین و در فصل زمستان رویداد فلزات هموچون پروفیل های نانوکام را برگزار خواهیم کرد، در پایاین زارع افزود که هدف این مرکز کاهش هزینه های ساخت و ساز در صنعت ساختمان سازی است.