صدر فردا از طرح‌های موفق نوآورانه گزارش می‌دهد؛ ایجاد ارزش افزوده در صنعت زغال با بهینه‌سازی کیفیت زغالسنگ در صنایع فروآلیاژ

 زغالسنگ یکی از منابع مهم انرژی در دنیا و اولین سوخت فسیلی است که توسط بشر به عنوان منبع اصلی انرژی مورد استفاده قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی صدر فردا؛ زغال خام استخراج شده از معادن از نظر مشخصات شیمیایی و فیزیکی دارای تنوع نسبتا وسیعی بوده و لازم است با توجه به نوع و میزان ناخالصی‌های موجود، تحت عملیات فرآوری قرار گیرد تا خالص‌سازی شود. پردازش زغالسنگ حلقه مفقوده زنجیره ارزش زغال در کشور است که می‌تواند منجر به فعال‌سازی واحدهای تعطیل یا غیرفعال و افزایش راندمان معادن کوچک شود و پتانسیل صادرات زغال با کیفیت یکنواخت را افزایش دهد.

یکی از بازارهای هدف این طرح، صنایع فروآلیاژ است که نیازمند مصرف زغالسنگ با مشخصات مناسب و ابعاد بهینه است. در سال‌های اخیر، توسعه صنایع فروآلیاژ در طرح‌های اقتصادی کشور مدنظر قرار گرفته و احداث کارخانه‌های فروآلیاژ مانند فروسیلیس در کشور رو به افزایش است. طبق نظر فعالان صنعت فروآلیاژ، در تولید هر تن فروسیلیس، ۶۳۰ کیلوگرم زغال مصرف می‌شود که با در نظر گرفتن واحدهای فعال فروسیلیس و واحدهای در دست احداث با پیشرفت بالای ۶۰درصد، میزان تقاضای سالانه مصرف زغال حدودا ۶۰هزار تن خواهد بود. با توجه به اینکه برآورد مذکور تنها مربوط به واحدهای فروسیلیس است، بازار بالقوه مناسبی جهت مصرف این محصول در صنایع فروآلیاژ موجود است.

از اهداف و ضرورت اجرای این طرح می‌توان به تکمیل حلقه‌های مفقوده زنجیره ارزش زغالسنگ، ایجاد ارزش افزوده در صنعت زغالسنگ کشــور،  افزایش راندمان تولید و کیفیت محصولات از طریق تنظیم دقیق مشخصات فیزیکی و شیمیایی زغالسنگ، کمک به فعال‌سازی یا افزایش تولید معادن کوچک، افزایش امکان صادرات زغالسنگ از طریق تولید زغالسنگ با کیفیت یکنواخت و حداقل مصرف یا عدم مصرف آب برای افزایش کیفیت زغالسنگ و اجرای پروژه به روش کاملا خشک اشاره کرد. با توجه به اینکه کشور دچار معضل کم آبی و خشکسالی است، چنین طرح‌هایی می‌تواند بخشی از چالش‌های مربوط به کم‌آبی را در این زمینه مخصوصا در صنعت زغال، به حداقل رساند.

براساس این گزارش؛ طرح بهینه سازی زغالسنگ برای مصارف در صنایع فروآلیاژ یکی از هفت خروجی موفق شتاب‌دهنده صدرفردا است که ظرفیت تولید40هزار تن محصول در سال را دارد که منجر به اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰ نفر می‌شود. همچنین نرخ بازگشت سرمایه این طرح 64درصد است.

شتاب‌دهنده صدر فردا اولین شتاب‌دهنده تخصصی معدن و صنایع معدنی، متالورژی و مواد پیشرفته با اتخاذ رویکردهای نوین در توسعه فناوری، پذیرش و شتابدهی فرصت‌های کسب‌وکاری در بخش معدن وصنایع معدنی، زمینه‌ خلق ارزش پایدار را برای سهامداران خود به وجود می‌آورد و همزمان با نقش آفرینی در زیست بوم نوآوری کشور نقش برجسته‌ای در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور دارد.